home
Nederlands English Deutsch Español
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Braille op aluminium. Het behoort tot een van de vele mogelijkheden die er zijn met braille. Het is een veel toegepaste techniek om voor blinden leesbare bordjes te plaatsen.
Om blinden toegang te geven tot onze beeldcultuur is het belangrijk om afbeeldingen voelbaar te maken. Daar zet de CBB zich ook voor in. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.
Visitekaartjes met braille. Een van de kleinste producten die we produceren. Toch is het ook een groot product. Met een visitekaartje met braille geef je het signaal dat iedereen erbij hoort, ook mensen met een visuele beperking.
Combinatiedruk is een van onze specialiteiten. Normaal drukwerk wordt dan met onze aangepaste degelpers voorzien van braille. Bijvoorbeeld visitekaartjes, maar ook lesmethoden. In deze blog laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.
Hoe maken wij braille en reliëf? Hoe komen onze voelbare afbeeldingen tot stand? Canon heeft bij ons een kort filmpje opgenomen waarin we laten zien hoe we werken en waarom we dat op deze manier doen. Kijk snel verder!
Braille.nl wil mensen een hart onder de riem steken door een kaartje met braille en reliëf. Onlangs brachten we een hele collectie voelbare kaarten uit. Vier van deze kaarten zijn gratis te bestellen zolang de coronacrisis duurt.
Vanmorgen werd er bij de CBB een groot pakket bezorgd, met een bijzondere inhoud. Met de inhoud van dit pakket kunnen we nog meer doen om te wereld toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.
Met braille en reliëf kan veel bereikt worden voor de toegankelijkheid van gebouwen. Door voelbare bordjes kunnen blinden en slechtzienden zelf hun weg vinden in gebouwen. Zodat ook zij volledig deel uit kunnen maken van de maatschappij.
De vraag naar kaartjes met braille komt regelmatig naar boven. Toch is hierin weinig aanbod, met name vanwege de hoge productiekosten. Maar… de CBB heeft de oplossing! Met de nieuwe reliëfprinter printen we voelbare kerstkaarten met braille.
Maripaz is negen jaar oud en gaat naar Escuela España, een school in San Antonio de Belén. Op school kreeg ze haar eigen inclusieve kalender. Met deze kalender kan ze aan haar leesvaardigheid werken.
Het is een bekend fenomeen bij mensen met een visuele beperking en chauffeurs, de bus die niet stopt omdat de reiziger te laat doorheeft dat er een bus passeert of niet goed kan zien welk buslijnnummer het is. Nu is er een oplossing.
Volledige integratie zit hem soms in de kleine dingen. Dingen waar je misschien niet gelijk aan denkt. Een fotokalender met braille bijvoorbeeld. Voor Costa Rica is een kalender geproduceerd die door het hele gezin gebruikt kan worden.
Vaak betekent goedkoper ook mindere kwaliteit. Maar niet altijd. Wij hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om goedkoop voelbare afbeeldingen te produceren. Met een hogere kwaliteit dan wat gangbaar is!
Braille is voor blinden voor blinden een heel belangrijk middel om onafhankelijk toegang te hebben tot informatie en lectuur. Ontworpen om barrières te overwinnen. Toch levert braille ook barrières op. Braille dubbeldruk kan dan een oplossing zijn.
Braille wordt vaak geassocieerd met papier, lijvige brailleboeken vol puntjes. Toch is er zoveel meer mogelijk. Sterker nog, braille wordt steeds meer gebruikt voor andere toepassingen.