home
Nederlands English Deutsch Español
Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Braille op aluminium. Het behoort tot een van de vele mogelijkheden die er zijn met braille. Het is een veel toegepaste techniek om voor blinden leesbare bordjes te plaatsen.
Het is een bekend fenomeen bij mensen met een visuele beperking en chauffeurs, de bus die niet stopt omdat de reiziger te laat doorheeft dat er een bus passeert of niet goed kan zien welk buslijnnummer het is. Nu is er een oplossing.
Volledige integratie zit hem soms in de kleine dingen. Dingen waar je misschien niet gelijk aan denkt. Een fotokalender met braille bijvoorbeeld. Voor Costa Rica is een kalender geproduceerd die door het hele gezin gebruikt kan worden.
Het poppenspelmuseum in Vorchten zet alles op alles om de collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Op 4 januari is het de wereld brailledag. De CBB nomineert het poppenspelmuseum voor een braillepluim.
Braille is voor blinden voor blinden een heel belangrijk middel om onafhankelijk toegang te hebben tot informatie en lectuur. Ontworpen om barrières te overwinnen. Toch levert braille ook barrières op. Braille dubbeldruk kan dan een oplossing zijn.
De braille folder van ANWB AutoMaatje Ermelo moet de vervoerservice ook bereikbaar maken voor mensen met een visuele beperking. De CBB produceerde deze folder. Vorig jaar zijn de eerste exemplaren uitgereikt door wethouder Hans de Haan.
4 januari 2018 - Vandaag beantwoorden braillelezers gedrukte brieven met braille om een signaal af te geven aan de rest van Nederland: "Wij lezen braille!"
Het gaat hierbij vooral om de bewustwording bij medewerkers van organisaties dat niet iedereen gedrukte tekst kan lezen.
Het bekijken van onze website braille.nl geeft u een goed beeld van de mogelijkheden op het gebied van braille. Maar u vraagt zich misschien wel af wie nu de organisatie achter braille.nl is. Wie is de CBB?
Braille wordt vaak geassocieerd met papier, lijvige brailleboeken vol puntjes. Toch is er zoveel meer mogelijk. Sterker nog, braille wordt steeds meer gebruikt voor andere toepassingen.