home
Nederlands English Deutsch Español
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Braille op aluminium. Het behoort tot een van de vele mogelijkheden die er zijn met braille. Het is een veel toegepaste techniek om voor blinden leesbare bordjes te plaatsen.
Onlangs is er een nieuwe, professionele beursstand ontworpen voor braille.nl. Daarmee stonden we 15 en 16 maart op de ZieZo-beurs, waar we veel interessante gesprekken hebben gevoerd. Deze week zijn we te vinden op de Kerkenbeurs in Utrecht.
Om blinden toegang te geven tot onze beeldcultuur is het belangrijk om afbeeldingen voelbaar te maken. Daar zet de CBB zich ook voor in. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.
Visitekaartjes met braille. Een van de kleinste producten die we produceren. Toch is het ook een groot product. Met een visitekaartje met braille geef je het signaal dat iedereen erbij hoort, ook mensen met een visuele beperking.
Combinatiedruk is een van onze specialiteiten. Normaal drukwerk wordt dan met onze aangepaste degelpers voorzien van braille. Bijvoorbeeld visitekaartjes, maar ook lesmethoden. In deze blog laten we zien hoe dat in zijn werk gaat.
Nog zo’n uniek CBB product: de braille-grootletter kalender. Jaarlijks komt deze uit. De kalender is een combinatie van zwartdruk (grootletter) en braille. Multi-inzetbaar dus. Bruikbaar voor een brede doelgroep.
Vanmorgen werd er bij de CBB een groot pakket bezorgd, met een bijzondere inhoud. Met de inhoud van dit pakket kunnen we nog meer doen om te wereld toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.
Met braille en reliëf kan veel bereikt worden voor de toegankelijkheid van gebouwen. Door voelbare bordjes kunnen blinden en slechtzienden zelf hun weg vinden in gebouwen. Zodat ook zij volledig deel uit kunnen maken van de maatschappij.
De vraag naar kaartjes met braille komt regelmatig naar boven. Toch is hierin weinig aanbod, met name vanwege de hoge productiekosten. Maar… de CBB heeft de oplossing! Met de nieuwe reliëfprinter printen we voelbare kerstkaarten met braille.
Het is een bekend fenomeen bij mensen met een visuele beperking en chauffeurs, de bus die niet stopt omdat de reiziger te laat doorheeft dat er een bus passeert of niet goed kan zien welk buslijnnummer het is. Nu is er een oplossing.
Volledige integratie zit hem soms in de kleine dingen. Dingen waar je misschien niet gelijk aan denkt. Een fotokalender met braille bijvoorbeeld. Voor Costa Rica is een kalender geproduceerd die door het hele gezin gebruikt kan worden.
Het poppenspelmuseum in Vorchten zet alles op alles om de collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Op 4 januari is het de wereld brailledag. De CBB nomineert het poppenspelmuseum voor een braillepluim.
Braille is voor blinden voor blinden een heel belangrijk middel om onafhankelijk toegang te hebben tot informatie en lectuur. Ontworpen om barrières te overwinnen. Toch levert braille ook barrières op. Braille dubbeldruk kan dan een oplossing zijn.
De braille folder van ANWB AutoMaatje Ermelo moet de vervoerservice ook bereikbaar maken voor mensen met een visuele beperking. De CBB produceerde deze folder. Vorig jaar zijn de eerste exemplaren uitgereikt door wethouder Hans de Haan.
4 januari 2018 - Vandaag beantwoorden braillelezers gedrukte brieven met braille om een signaal af te geven aan de rest van Nederland: "Wij lezen braille!"
Het gaat hierbij vooral om de bewustwording bij medewerkers van organisaties dat niet iedereen gedrukte tekst kan lezen.
Het bekijken van onze website braille.nl geeft u een goed beeld van de mogelijkheden op het gebied van braille. Maar u vraagt zich misschien wel af wie nu de organisatie achter braille.nl is. Wie is de CBB?
Braille wordt vaak geassocieerd met papier, lijvige brailleboeken vol puntjes. Toch is er zoveel meer mogelijk. Sterker nog, braille wordt steeds meer gebruikt voor andere toepassingen.