home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
AutoMaatje

De braille folder van ANWB AutoMaatje Ermelo moet de vervoerservice ook bereikbaar maken voor mensen met een visuele beperking. De CBB produceerde deze folder. 8 Oktober vorig jaar zijn de eerste exemplaren uitgereikt door wethouder Hans de Haan.

AutoMaatje
In Nederland zijn veel eenzame mensen. Voor een deel wordt de eenzaamheid veroorzaakt door verminderde mobiliteit. Door beperkingen hebben sommige mensen weinig mogelijkheden om op pad te gaan. De ANWB faciliteert daarom een vervoersservice voor minder mobiele mensen: ANWB AutoMaatje. Met deze vervoerservice vervoeren vrijwilligers op verzoek hun minder mobiele plaatsgenoten.

Visuele beperking
Landelijk gezien is de grootste groep die gebruik maakt van AutoMaatje de groep van ouderen. Een visuele beperking kan echter ook een belangrijke oorzaak zijn van verminderde mobiliteit. Maar blinde mensen kunnen ook de informatiefoldertjes over ANWB AutoMaatje niet lezen. In Ermelo is een grote groep mensen met een visuele beperking. Om die mensen te kunnen bereiken heeft ANWB Automaatje Ermelo de informatiefolder om laten zetten in braille. De folder is een initiatief van Welzijn Ermelo. De CBB heeft opdracht gekregen voor de productie.

Toegang tot informatie
De CBB werkt graag mee aan dit soort projecten die erop gericht zijn om mensen met een visuele beperking volledig toegang te geven tot informatie. Dat doen we tegen kostprijs. Wilt u uw informatie volledige toegankelijk maken, ook voor blinden en slechtzienden? Neem dan snel contact met ons op!