home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Bewegwijzering

Met braille en reliëf kan veel bereikt worden op het gebied van toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Dat is ook de reden voor de aanschaf van een reliëfprinter, waar in een vorige blog over geschreven is.

Inmiddels staat er niet alleen een reliëfprinter, maar ook een plotter. De reliëfprinter print braille en reliëf in full colour en hoogwaardige kwaliteit op allerlei materialen. De plotter kan die materialen vervolgens snijden of frezen in de gewenste vorm. De toepassingen hiervan zijn eindeloos.
In deze blog lichten we een toepassing toe die relevant is voor bedrijven en instanties die hun gebouwen toegankelijk willen maken voor mensen met een visuele beperking.

Om de weg te kunnen vinden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, hebben we allemaal bordjes nodig. Of je moet er zo vaak komen dat je de route uit het hoofd weet. Ik zelf zou er niet aan moeten denken om in een ziekenhuis te komen waar totaal geen aanwijzingen zijn. Je zou de weg kunnen vragen, maar we zijn allemaal liever zelfstandig toch? Ook blinden willen zelfstandig hun weg kunnen vinden. Dat is mogelijk door het voelbaar te maken. Bijvoorbeeld met een voelbare plattegrond bij de ingang, zodat er een route bepaald kan worden. Vervolgens voelbare wegwijzerbordjes om de route ook te kunnen vinden. Duidelijke voelbare symbolen, bijvoorbeeld voor de toiletten en in de lift. En wat denkt u van bordjes bij de deuren, waarop in braille vermeld staat wat voor ruimte het is?

Wilt u uw gebouw of informatie toegankelijk maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze expertise kunnen we hoogwaardige producten leveren. U hoeft er niet bang voor te zijn dat de braille niet goed leesbaar, of zelfs foutief is, of dat de puntjes te scherp zijn en pijn doen aan de vingers. Dankzij onze expertise en meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van braille bent u ervan verzekerd dat onze producten voldoen aan alle eisen.