home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Braille op aluminium

Braille op aluminium. Het behoort tot een van de vele mogelijkheden die er zijn met braille. Het is een veel toegepaste techniek om voor blinden leesbare bordjes te plaatsen.

Als er een voor blinden leesbaar bordje geplaatst moet worden is aluminium vaak de eerste keus. Het is een relatief makkelijk te bewerken metaal en het is duurzaam. Zoals gezegd kunnen er bordjes mee worden gemaakt om blinden informatie te geven. Je kunt daarbij denken aan bewegwijzering, maar ook aan informatiebordjes, bijvoorbeeld bij een tentoonstelling in een museum. Ook aluminium gedenkplaatjes kunnen voorzien worden van braille.

Braille op aluminium klinkt misschien saai. Een metalen plaatje met puntjes erop. En toch, er zijn vele leuke en creatieve manieren te bedenken om braille op aluminium in te zetten, zonder dat het saai is. Gebrek aan creativiteit is misschien de grootste belemmerende factor. Want braille hoeft niet saai te zijn. Aluminium ook niet. Braille op aluminium hoeft ook niet uitsluitend functioneel te zijn. Waarom niet functioneel én aantrekkelijk?

Mensen met een visuele beperking hebben recht op toegankelijkheid. Recht op informatie. Zodat ze volwaardig deel uit kunnen maken van de maatschappij. Er valt op dit vlak nog veel te verbeteren. Elke situatie vraagt daarbij om een andere oplossing. Soms is die oplossing braille op aluminium. Bent u op zoek naar mogelijkheden om de wereld weer een stukje toegankelijker te maken? We denken graag met u mee voor een creatieve oplossing!