home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Groot pakket

Toen ik vanmorgen op mijn werk kwam werden de parkeerplaatsen geblokkeerd door een grote vrachtwagen. Normaal gesproken zou ik geïrriteerd kunnen raken wanneer de parkeerplaatsen geblokkeerd zijn, maar in dit geval raakte ik enthousiast. Want ik wist dat er vandaag iets bijzonders afgeleverd zou worden.

Uit de vrachtwagen kwam het grootste pakket dat hier ooit bezorgd is, in een grote houten kist. Terwijl de kist uit elkaar geschroefd werd kwam langzaam de inhoud openbaar. En daar kwam het tevoorschijn: de Océ Arizona 1360GT.

Wat is dan een Océ Arizona 1360GT, en waarom is dat zo bijzonder, vraagt u zich wellicht af. Dat zal ik u vertellen. De Océ Arizona Is een flatbedprinter. Met deze printer kunnen verschillende materialen in hoge kwaliteit bedrukt worden. Hout bijvoorbeeld, of dibond. Maar belangrijker: met deze printer kan reliëf geprint worden.

Dat reliëf is precies waar we deze printer voor gaan inzetten. De mogelijkheden zijn daarbij legio. Wat dacht u van wenskaarten in full colour, met een voelbare afbeelding? Of voelbare plattegronden? Of bewegwijzering, aantrekkelijk voor zienden, maar ook voelbaar voor blinden. En niet te vergeten: prentenboeken voor blinde en slechtziende kinderen. Met visueel mooie afbeeldingen, die daarnaast ook voelbaar zijn, gecombineerd met grootletter en braille, zodat ook samenlezen mogelijk is.

Helemaal uniek in de wereld is dat we de printer in gaan zetten om zetplaten te produceren voor onze oude Heidelberger degelpersen. Zo kunnen grote oplages van combinatiedruk, met braille en reliëfafbeeldingen, op een relatief goedkope manier geproduceerd worden.

Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met deze printer? Houd de blog in de gaten voor meer nieuws of neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Océ Arizona 1360GT wordt uit de kist gereden.