home
Nederlands
Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Gepaste trots

Met gepaste trots presenteren wij u: www.braille.nl. Braille.nl is de nieuwe website van de CBB helemaal bedoeld om u – en anderen – te vertellen over de mogelijkheden van braille.

Braille maakt communicatie voelbaar in letterlijke zin want uw boodschap zal door vingers worden gevoeld en gelezen. Braille is dé manier voor mensen met een visuele beperking om te kunnen lezen en schrijven, braille heeft zoveel te geven; communicatie, participatie, zelfstandigheid, plezier en expressie.

Op onze nieuwe website laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van braille. Zo kan braille op verschillende soorten materialen worden gezet, zoals plastic en aluminium. Op papier zijn er vele manieren om informatie voelbaar te maken of te combineren met drukwerk of uitsluitend braille. Om het u te laten zien én te laten voelen kunt u onze gloednieuwe portfolio met brailleproducten aanvragen!

De CBB heeft al met vele organisaties samengewerkt om informatie toegankelijk te maken. U kunt onder ‘Referenties’ een greep uit ons brede netwerk vinden. Wellicht brengt het u op ideeën!

Samen met u willen we zoveel mogelijk blinden en slechtzienden helpen aan toegankelijke informatie. En wel over de hele wereld, we kunnen teksten voor u omzetten in vele verschillende talen naar braille en grootletter.