home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Impact corona

De Coronacrisis eist een zware tol van de maatschappij. Bij Braille.nl zijn de effecten daarvan ook duidelijk te merken. Ook wij hebben onze maatregelen genomen. We zullen u verder niet vermoeien met alle bekende maatregelen. U bent hier ongetwijfeld van op de hoogte.

Ondanks de situatie gaat de productie van braille en reliëf gewoon door. Onze ICT is zo ingericht dat bijna alle medewerkers vanuit huis kunnen werken. Het omzetten gebeurt nu dan ook grotendeels vanuit huis. De medewerkers die nog wel op kantoor zijn zitten alleen op een kamer. Ook de reproductie draait gewoon door. Dit is mede mogelijk doordat een groot deel van het proces geautomatiseerd is. Met een eventuele complete lock-down zou ook voor ons het produceren van fysieke productie onmogelijk worden. Het lijkt er gelukkig niet op dat dit gaat gebeuren. Met de intelligente lock-down kan al ons werk gewoon door gaan. Onze printers staan voor u klaar!

Breder binnen de CBB is met spoed een nieuwe vorm van digitaal lezen gelanceerd: eText. Kranten en tijdschriften van de CBB zijn nu via de app Dolphin EasyReader te lezen. Deze app is gratis te downloaden. Dit geeft de mogelijkheid om kranten en tijdschriften als digitale tekst te ontvangen. Dit was eerder alleen mogelijk in de vorm van een PDF of Word-document. In de Dolphin EasyReader app kan gelezen worden door de tekst te vergroten en het contrast aan te passen. De tekst kan ook voorgelezen worden door de voorleesfunctie van een smartphone of tablet. Een andere optie is om een brailleleesregel aan de smartphone of tablet te koppelen, waardoor de uitgave in braille te lezen is. Zo kan iedereen ook bij een lockdown toch zijn of haar kranten en tijdschriften blijven lezen.

We wensen iedereen sterkte en een goede gezondheid toe in deze moeilijke tijden!