home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Visitekaartjes

Visitekaartjes met braille. Het is een van de kleinste producten die we produceren. Toch is het voor ons ook een groot product.

De visitekaartjes met braille maken namelijk een relatief groot deel uit van de opdrachten die we krijgen. Tegelijk is een visitekaartje met braille ook van groot belang. Het hebben van visitekaartjes met braille maakt je contactgegevens toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Dat heeft natuurlijk een praktisch nut, maar het geeft ook een goed signaal af.

Iemand die een visitekaartje met braille heeft geeft daarmee aan dat mensen met een visuele beperking er voor hem of haar helemaal bij horen. Dat is een signaal dat we nodig hebben in onze maatschappij. Want ook mensen met een visuele beperking horen er helemaal bij, toch?

Bij de productie van visitekaartjes maken we gebruik van combinatiedruk. Eerst worden normale visitekaartjes gedrukt. Vervolgens worden er zetplaten met braille gemaakt voor onze speciale drukpers. Met behulp van deze zetplaten wordt de braille dubbelzijdig op de visitekaartjes gedrukt.

Veel mensen denken exclusief over uitingen voor blinden. óf het is voor zienden, óf het is voor blinden. Maar dat is helemaal niet nodig. Wij denken liever inclusief. Producten die voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel voor blinden en slechtzienden als voor mensen zonder visuele beperking. Zo bereikt u iedereen met uw informatie.