home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Wereld Braille Dag
Brailleschrift weergegeven met zwarte puntjes

Als je binnenkomt hoor je links de receptie. Telefoongerinkel, tikken op een toetsenbord, vriendelijke stem. Je voelt de balie. “Welkom”, hoor je. ‘‘Alstublieft, hier is een plattegrond’. U krijgt iets in uw handen. Stevig papier, met reliëf. Een plattegrond met voelbare lijnen die ruimtes vormen en braille om aan te geven waar zich wat bevindt in het pand. En een folder van de organisatie, ook in braille. Handig! Tenminste, als je blind bent en braille kunt lezen.

Welkom op Wereld Braille Dag. Een dag ter ere van de uitvinder van het brailleschrift: Louis Braille. Sinds 1854 wordt voor blinde mensen de wereld ontsloten via zes puntjes. Weten hoe dat eruit ziet? Bekijk dan eens het braille alfabet.

Als CBB werken we elke dag met braille. We zetten boeken om in braille. Maken kalenders met braille. Folders, plattegronden, wenskaarten, naambordjes, relatiegeschenken met braille. Produceren plattegronden met voelbare lijnen en braille. Een kostbaar en intensief proces. Maar we vinden het belangrijk. Ieder mens heeft recht op toegankelijke informatie, ook blinde mensen.

Daar dragen wij aan bij. U ook? Vraag ons portfolio op.

PS: O ja, de puntjes bovenaan? Benieuwd wat er staat? Ontcijfer het met behulp van het braille alfabet.