home
Nederlands
Tekst voorlezen Website in de kleuren zwart en wit
A A A
Blog
Wie is de CBB

Het bekijken van onze website braille.nl heeft u een goed beeld gegeven van de mogelijkheden op het gebied van braille. Maar u vraagt zich misschien wel af wie nu de organisatie achter braille.nl is. Wie is de CBB?

De CBB is een zelfstandige en gespecialiseerde organisatie die – als enige in Nederland – vanuit een christelijke levensbeschouwing lectuur in passende leesvormen beschikbaar stelt voor mensen met een leesbeperking.

De CBB gaat uit van het principe dat een leesbeperking geen enkele belemmering mag vormen om volwaardig deel te kunnen nemen aan het kerkelijk en maatschappelijk leven in al haar facetten. Alle lectuur die voor zienden beschikbaar is, moet – voor zover daarvoor voldoende financiële middelen zijn – ook toegankelijk zijn voor mensen met een leesbeperking.

Wij hebben dan ook een grote collectie christelijke lectuur in gesproken vorm op daisy cd-rom en via streaming, in braille, in grootletter en in digitale vorm beschikbaar.

De CBB is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft dus de zogenoemde ANBI-status. Wij hebben dan ook geen winstoogmerk en produceren voor al onze klanten tegen kostprijs.

Wilt u meer weten over de CBB en over onze collectie, neem dan eens een kijkje op de website cbb.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over de CBB, onze missie en onze werkwijze.