Volwaardig meedoen in de maatschappij.

Altijd kunnen lezen en volwaardig meedoen in de maatschappij. Ook als je blind of slechtziend bent of als je door een aandoening niet goed kunt lezen. Daarom produceren we al ruim 110 jaar lectuur in aangepaste leesvormen zoals braille. Wij vinden dat iedereen moet kunnen blijven lezen. De CBB zet zich in om de wereld van blinden en slechtzienden te vergroten. Onder meer door boeken en tijdschriften in passende leesvormen te produceren: braille, grootletter, digitaal en gesproken vorm (audio). Naast de bestaande leesvormen en technieken zijn we volop bezig met innoveren. Zeker ook op het gebied van voelbare afbeeldingen. Op die manier willen we ingaan op de toenemende vraag naar oplossingen om communicatie voelbaar te maken. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen.

Het recht om te kunnen lezen beperkt zich niet tot boeken en tijdschriften. Toegankelijkheid is meer dan dat. Informatie in en over bedrijven en organisaties, musea, ziekenhuizen en zorgprakijken. Steeds meer maken wij als CBB informatie toegankelijk voor opdrachtgevers in reliëf, braille, grootletter en in gesproken vorm. Voor een menukaart in braille. Een plattegrond in reliëf. Een informatieboekje. Een inclusieve puzzel. En veel meer. We printen en drukken onder meer op papier, dibond, plastic, acrylaat en aluminium. Maatwerk, waarmee uw boodschap voelbaar wordt. Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland zijn we in toenemende mate actief. Op deze website braille.nl kunt u zien wat we allemaal voor u kunnen betekenen. Zo kunt u volwaardig meedoen in de maatschappij.

De CBB maakt zich klaar voor een toekomst vol inclusieve producten en waarin toegankelijkheid in de brede zin van het woord een grote rol zal spelen voor allerlei maatschappelijke groepen. Een ding is zeker: op welke wijze je ook wilt lezen; de CBB draagt eraan bij.

Ga naar de inhoud