Samen lezen is een prachtige manier om tijd door te brengen met je kind of kleinkind, en het delen van verhalen kan een band creëren die een leven lang meegaat. Voor sommige gezinnen kan het echter moeilijk zijn om samen te lezen als een van de lezers een visuele beperking heeft. Maar dankzij de CBB is dat nu niet langer een obstakel. 

Het samenlees concept is een geweldige uitvinding die ervoor zorgt dat kinderboeken toegankelijk zijn voor iedereen. Met voelbare afbeeldingen en een combinatie van braille en grootletter, kunnen kinderen en ouders op letterlijk elk niveau samen lezen. En als het moeilijk is om de tekst te lezen, is er altijd nog de audiopen SAM, die ervoor zorgt dat de verhalen nog steeds gehoord kunnen worden.

Maar het gaat niet alleen om de technologie, het gaat erom dat iedereen de kans krijgt om verhalen te lezen en te ervaren, ongeacht hun beperkingen.

Mijn kleine Peuterbijbel
De CBB heeft een enorme stap voorwaarts gezet door samen te werken met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap om de allereerste voelbare peuterbijbel te produceren. Dit is een uniek product dat speciaal is ontworpen voor kinderen en (groot)ouders met een visuele beperking. Het biedt de mogelijkheid om acht prachtige verhalen te lezen, te voelen en te beluisteren, en biedt zo een unieke en inclusieve ervaring voor gezinnen.

Als je wilt weten hoe het samenlezen werkt, bekijk dan deze video. Het is echt geweldig om te zien hoe kinderen en ouders hierdoor samen kunnen genieten van de verhalen.

Ga naar de inhoud